Hitta rätt i chatten

När man spelar bingo så är såklart målet att få just ”bingo!” men för vissa spelare så har den sociala biten i bingo varit minst lika viktig. Detta har gjort att många spelare aldrig ens tänkt tanken på att gå in och spela bingo på nätet. Därför var det ett positivt besked när spelarna gavs möjligheten att kunna prata med varandra i ett chattfönster. När man spelar bingo på nätet så finns dessutom olika sorters chattspel.

Chattspel

När man väljer att spela chattspel så går man därför in och spelar med en annan person från en annan plats i landet. Det kan exempel vara en frågesport eller vad som helst. Den som jobbar på spelbolaget är den som får agera spelvärd. Spelvärden bestämmer då ett specifikt pris som vinnaren kommer att få. Så om det exempelvis uppkommer en fråga om vem som var den första som var programledare i bingolotto så gäller det att snabbast svara ”Leif Loket Ohlsson”. Vinnaren som till slut vinner hela frågesporten exempelvis, vinner dessutom priset. Priserna varierar beroende på hur många som är med och spelar, eller vad man som spelare helst vill vinna. Det behöver ibland inte handla om att man vinner något inom just bingo, det kan även handla om casino eller betting.

Värdar

Dessa som är värdar inom chattspelen är oftast svenskar som jobbar för spelbolaget. Det är väldigt kompetent personal som har gymnasiala utbildningar och ibland till och med högskoleutbildade. Oavsett vilken utbildning de har så finns det en sak som för dessa människor samman. Det är att de älskar att hjälpa och finnas där för spelarna. Samtidigt som de får syssla med sin absolut största passion i livet, nämligen bingo.

Skapa kontakt med andra spelare

Något som var väldigt positivt med att spela bingo i en bingohall var att man träffade många likasinnade. Det kunde exempelvis handla om att man hittade vänner som man tillslut umgicks med på fritiden även när man inte spelade bingo. Människan har alltid varit i behov av att ha social kontakt med andra människor. Detta gjorde att det till en början inte var så positivt att spela bingo online. Men när chattfunktionen på de olika spelbolagen så var det otroligt positivt för samtliga inblandade. Nu kan kunder dessutom spelandet bli alltmer likt som det är på bingohallen.

Chattens funktion

Chattens funktion har gjort otroligt mycket med bingospelandet. För att inte nämna den sociala biten som finns i bingospelandet så finns det även möjlighet för spelet att bli mer spännande. Man kan exempelvis ropa ut olika slanguttryck som är synonymt med bingospelandet. Träna och öva på dessa för att bli mästare i chatten! De allra vanligaste är:

BRB – Står för ‘Be Right Back’ och är en populär chat-term som betyder att en spelare exempelvis måste ta en paus men återkommer snart.

GG – Är ett populärt uttryck som står för ‘good game och är en term som används för att gratulera en vinnande spelare..

GL – Är ett populärt uttryck som står för ‘good luck’ och används för att önska andra spelare lycka till.

HF – Betyder ‘have fun’ och ä’r en term som används allmänt för att sprida glädje chatten.

Det finns otroligt många olika uttryck som kan vara bra att veta innan man börjar spela bingo. Man kommer som spelare att lära sig oändligt många fler under sin vistelse i bingorummet. Skulle det vara så att man som spelare inte förstår vad en annan spelare menar så kan man fråga. det finns inga dumma frågor, bara dumma svar.

Glöm inte att man ska spela för att man tycker det är kul. Man ska inte spela för pengar man inte har råd att förlora. Man ska heller aldrig försöka vinna tillbaka tidigare förluster. Lycka till med spelandet!